Kossuth Lajos Park

A Jézus Szent Szíve templommal szemben található kis park 2002-ban kapta nevét Ditró község Tanácstestületének 42.-es számú Határozata alapján.

Ebben a parkban található az I. és II. világháború hőseinek emlékére állított márvány emlékoszlop, amely tartalmazza a világháborúban elesett hősök nevét.

Az emlékoszlop szomszédságában található borszéki travertinből készült emlékművet az 1980-as évek elején helyezték el, állítólag a II, világháborúban itt átvonuló és elesett román katonák emlékére. Azonban ez nem teljesen felel meg az igazságnak, ez a műemlék tuljdonképpen a kommunizmus hozadéka.

A Kossuth Lajos park legújabb dísze a Petres Lajos által készített Honfoglaló vezéreink emlékére állított kopjafák.
A hét vezért idéző kopjafák alapanyaga nyárfa, egy az 1880-as években létező sétatér fasorának egyike volt. A kopjafákon latin betűkkel és rovásírással is olvasható a hét vezér neve, továbbá megtalálható a tulipán, a szövetség csillaga, az András- kereszt, a harcos férfi lándzsája és Árpád buzogánya. Az Árpádot félkörben körülvevő vezérek alkotta tér közepén egy márványtömb található, egy régi sírkő, amelyen az alábbi szöveg olvasható: Honfoglaló vezéreink emlékére 2013