Anunt

2023 March 20|

2023 March 10|

2023 March 9|

2023 March 9|

2023 March 9|

2023 March 9|

2023 February 2|

Sprijin pentru plata facturilor la energie

2023 January 30|

KÉKSZÍVÁRVÁNY NÉPTÁNCCSOPORT

Néptáncegyüttes fejlesztés 2021-2022 évben

Az évek óta működő Kékszivárvány néptánccsoport rendszeres fellépője a helyi rendezvényeknek, sőt számos meghívásnak tesznek eleget úgy külföldön, mint belföldön. A Kékszivárvány Néptánccsoport fejlődését köszönheti az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hiszen támogatásuknak köszönhetően rendszeres táncoktatásban részesülhetett a csoport.

A 2021 – 2022 -es évben a Kékszivárvány Néptánccsoport a Ditrói Kulturális Egyesület közreműködésével sikeresen pályázott 800.000 forintot, amely nagyban hozzájárult a tánccsoport fejlődéséhez.

A Csoóri Sándor Alap nyújtotta támogatási összegből sikerült a tánccsoport oktatását biztosítani a támogatási időszakban. Ezen órákon különböző tájegységek táncait sikerült elsajátítaniuk, valamint a már megtanult táncokat tökéletesíteniük. A csoport fejlődése laikus szemmel is látható, melynek köszönhetően egyre több meghívás érkezik a tánccsoport részére.

A támogatási összeg fennmaradó részéből megvásároltak a tagok számára 6 pár hagyományos férfi csizmát, 4 női kötényt és 7 inget a meglévő székely népviseletekhez.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap támogatását, hogy lehetővé teszik hagyományaink, kultúránk ápolását, őrzését, átörökítését.

2023 January 25|

Népdalcsoport fejlesztés 2021-2022 évben

SZÍVÁRVÁNY HAVASÁN NÉPDALCSOPORT

A 2021 – 2022-es évben a Szivárvány Havasán Népdalcsoport a Ditrói Kulturális Egyesület közreműködésével sikeresen pályázott 700.000 forintot, amely nagyban hozzájárult a tánccsoport fejlődéséhez.

A Csoóri Sándor Alap nyújtotta támogatási összegből sikerült a dalcsoport képzését biztosítani a támogatási időszakban. A népdalcsoport helyi népdalok mellett más tájegységek dalait is gyakorolja, a népdal iránti szeretet ad lendületet a csoport működéséhez. A népdalcsoport fő célja, hogy megszerettessék, tovább adják népdalainkat, hagyományainkat a fiatal generáció számára. Számos fellépésnek tesznek eleget, amihez elengedhetetlen a hagyományos megjelenés ezért nagy szükség volt új népviselet beszerzéséhez, amit a jelen pályázat által sikerült megvalósítani. A támogatási összegből így sikerült a tagok számára megvásárolni 3 rend női és 2 rend férfi székely viseletet.

A támogatás fennmaradó részéből megvásárolt a dalcsoport egy laptopot is, amivel kották, népdalok szerkesztését tudják megoldani.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap támogatását, hogy lehetővé teszik hagyományaink, kultúránk ápolását, őrzését, átörökítését.

2023 January 25|